Dirigent

Bart Van Der Strieckt werd geboren op 8 november 1972 in Zele.

Op 7-jarige leeftijd kreeg hij van zijn vader de eerste trompetlessen. Daarna kreeg hij les aan de Muziekacademie van Lokeren, en kwam hij terecht in de Jeugdharmonie van Zele.

Via provinciale solistentornooien kon hij zich steeds plaatsen voor de nationale kampioenschappen.

Hij werd geselecteerd voor de ‘Jeune Philharmonie’ en speelde in het Symfonisch jeugdorkest van Vlaanderen o.l.v. Robert Groslot.

Na de kunsthumaniora ging hij op 17-jarige leeftijd studeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent en deed hij zijn eerste ervaringen op in professionele symfonische orkesten.  Bart speelde in combinatie met orgel al vele kerkconcerten en recitals.

Talrijke kamermuziekconcerten verzorgde hij in verschillende blazerformaties, en als solist trad hij op met orkesten zoals de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Zele o.l.v. Dirk De Caluwé en Brassband Midden – Brabant waar hij sopraancornet speelde.

In de conservatoria van Brussel en Gent studeerde hij o.a. bij Dhr. Dirk Brossé, Dhr. François Glorieux en behaalde hij het aggregaat pedagogie en het meestergraaddiploma trompet bij Dhr. Benny Wiame.

Naast zijn opleiding in het conservatorium volgde hij trompetlessen en masterclasses bij o.a. Manu Mellaerts, Pierre Thibaut, Theo Mertens en André Vandriessche. Bart concerteerde met het “Wim Mertens ensemble” en was lid van de salsa bigband “Mucho Gusto”.

Als orkesttrompettist was hij reeds actief in tal van symfonische orkesten zoals het Rotterdams Filharmonisch Orkest (NL), De Vlaamse Opera, Opera Orkest St. Petersburg (Rusland), Prima la Musica, Nederlands Filharmonisch Orkest (NL), Collegium Brugense Instrumentale, Champs d’Action, Spectra-ensemble, Limburgs Symfonisch Orkest (NL), I Fiamminghi, Kubas Symfonisch Orkest (Rusland), Koninklijke Muntschouwburg, Westfalische Philharmonie (D), La Squadra en het Prometheus ensemble.

Bart werd verkozen tot ‘jonge solist anno 2000’ met zijn koperkwartet waarmee hij concerteerde voor o.a. de Koning Boudewijnstichting, provincie Oost-Vlaanderen en treedt regelmatig op als solist in verschillende orkestvormen.

Naast zijn activiteiten als trompettist is Bart momenteel dirigent van Harmonieorkest Con Animo Oosterzele en Brassband Zele (superieure afdeling).

Hij is tevens als leraar verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren en Hamme.