Historiek

Hoe het allemaal begon…

Er was eens .. Zo beginnen de meeste sprookjes, ook dit verhaal !

We schrijven 2003 !
St-Martinus voelde zich aangetrokken door de hem bekende charmes van St-Cecilia en trok, instrument onder de arm, op pad naar het huis van St-Cecilia. In het begin werd het een schuchtere kennismaking. Weldra echter viel hem een warm onthaal te beurt. Zoals verliefden onder mekaar lieve woordjes wisselen, spreken muzikanten onder mekaar over moeilijke partituren en over de talenten van de chef. St-Martinus bracht, na een tijdje, ook een paar vrienden mee. De sfeer werd opperbest en de praatjes werden gezellige keuvels. St-Cecilia werd echter op haar beurt een beetje verliefd op het mooie St-Martinusvolk en ging met een blij gemoed in op de uitnodiging om ook eens een tegenbezoek te brengen. En aldus geschiedde ! St-Martinus was zeer verheugd met deze komst en weldra volgden de eerste kussen (voorlopig nog op de wang !).

We schrijven 2005 !
De liefdesrelatie werd bestendig uitgediept en het gaan samen wonen hing in de lucht. De beide partners hadden dezelfde smaak en voorkeur. Ook de chef van St-Martinus – ondertussen ook lid geworden van het St-Ceciliagenootschap – vond dat de relatie een mooie toekomst tegemoet kon gaan. De beide partners gingen voortaan dan ook steeds gezamenlijk op pad, deelden dezelfde vreugden en smarten.

We schrijven 2006 !
Het huwelijk zou werkelijkheid worden. Beide partners wilden niet weten van een L.A.T-relatie, maar wilden een volwaardig huwelijk afsluiten. Een huwelijksfeest, waarop veel familieleden, vrienden en kennissen aanwezig zouden zijn, was de innige wens van het jonge bruidspaar.
Op 19 februari 2006 was het dan zover. Allen samen heften we het glas op de toekomst van de nieuwe muziekvereniging, die een opgewekte, levendige en gedreven groep vrienden willen zijn in de beoefening van de amateur-muziek.

page20_1 page20_2